Excel oplossingen voor de ZZP'er

Behalve cursussen kunt u Excel-leer ook inzetten om eenvoudiger en sneller uw administratie of planning uit te voeren en voor het maken van de mooiste overzichten. Het levert u veel tijdwinst op! Want waarom zou u uw tijd besteden aan iets dat vaak veel eenvoudiger kan? 

De ZZP’er wil de eigen administratie op orde hebben en niet iedere maand opnieuw het wiel uitvinden en worstelen met gegevens en zich afvragen: “Hoe moest dat ook al weer??” 

Excel-leer maakt formats die zó intuïtief zijn dat het prettig is om er mee te werken! Behalve het praktijkvoorbeeld op deze site is onderstaand ook een goed voorbeeld van een ZZP’er die t.b.v. van zijn urenformulier iedere maand moest uitzoeken op welke dagen van de maand de maandagen waren en daarboven wilde hij de juiste weeknummers hebben staan. 

Excel-leer heeft iets voor hem gemaakt dat hij alléén nog de maand hoeft te selecteren. Dit gemak wil een ZZP’er!! Hieronder zie je bijv. dat maandag 3 april 2017 in week 14 is, etc. In blauw zijn de dagen van de maand, alléén de weeknummers veranderen van positie en waarde afhankelijk van de gekozen maand, zodat boven de 1e van de maand èn alle maandagen automatisch het juiste weeknummer staat.

excel_leer_voorbeeld_zzp_2.jpg