Oplossingen

Oplossingen van Excel-leer

Behalve cursussen kunt u Excel-leer ook inzetten om eenvoudiger en sneller uw administratie of planning uit te voeren en voor het maken van de mooiste overzichten. Het levert u veel tijdwinst op! Want waarom zou u uw tijd besteden aan iets dat vaak veel eenvoudiger kan?

De ZZP’er wil de eigen administratie op orde hebben en niet iedere maand opnieuw het wiel uitvinden en worstelen met gegevens en zich afvragen: “Hoe moest dat ook al weer?” Excel-leer maakt formats die zódanig intuïtief zijn dat het prettig is om er mee te werken!

werken met Excel

Is dit herkenbaar?

Excel-leer richt zich ook op specifieke excel vraagstukken, zoals geavanceerde sheets en toegevoegde functionaliteiten. Wanneer u onderstaande punten herkent dan kan Excel-leer iets voor u betekenen:

  • U heeft al een spreadsheet, maar u heeft het idee dat meer mogelijk is maar u weet niet hoe? Of het kost u teveel tijd om deze spreadsheet te onderhouden?
  • U vraagt zich af of het allemaal niet makkelijker kan
  • Uw facturering vereenvoudigen? Kijk bij ‘Praktijkvoorbeeld’ welke winst daarmee te behalen valt!
  • Wilt u (een deel van) de gegevens van uw database (Oracle, Sybase, SQL, etc.) in Excel? Dat kan! Excel-leer schept de voorwaarden, u kunt er mee werken om de beschikbare data verder te analyseren of te bewerken in Excel;
  • Adres-stickers maken met behulp van Excel? Het kan eenvoudig!
  • Wilt u veel data tegelijk in Excel invoeren?
  • Training-on-the-job: sámen met uw medewerker de gewenste spreadsheet bouwen, uitbreiden, verfraaien en/of verbeteren en al doende uitleg geven;
  • Bouwen van een spreadsheet dat weinig invoer behoeft maar wel veel laat zien?
  • Wilt u een speciaal overzicht dat weer gegevens leest uit uw andere spreadsheets maar u weet niet hoe dat te maken? Excel-leer maakt het voor u en u kunt het eenvoudig zelf onderhouden;
  • Een compleet artikelbestand met prijs en andere kenmerken: U hoeft alleen maar de artikelcode in te voeren en alle bijbehorende artikelgegevens worden getoond! Zo ook met debiteurgegevens;

Voorbeeld

Behalve het praktijkvoorbeeld op deze site is onderstaand ook een goed voorbeeld van een ZZP’er die t.b.v. van zijn urenformulier iedere maand moest uitzoeken op welke dagen van de maand de maandagen waren en daarboven wilde hij de juiste weeknummers hebben staan.

Excel-leer heeft iets voor hem gemaakt dat hij alléén nog de maand hoeft te selecteren. Dit gemak wil een ZZP’er!! Hiernaast zie je bijv. dat maandag 1 mei 2017 in week 18 is, etc. In blauw zijn de dagen van de maand, alléén de weeknummers veranderen van positie en waarde afhankelijk van de gekozen maand, zodat boven de 1e van de maand èn alle maandagen automatisch het juiste weeknummer staat.

excel-leer voorbeeld zzp
Menu