Over Excel-leer

Over Excel-leer

Excel is wereldwijd een zeer veel gebruikte spreadsheet voor voornamelijk financiële overzichten. Maar Excel is meer! Excel kan voor 1001 vraagstukken oplossingen bieden: geavanceerde planningsoverzichten, kalenderfuncties, facturatie- en productietoepassingen, logistieke gegevens, bill of materials, scorelijsten, keuzelijsten, etc. Het is een bijna oneindige lijst waar je Excel zou voor kunnen inzetten. Geef Excel een paar gegevens en je kunt een veelvoud aan gegevens genereren.

Excel
Jan Fransen

Over Jan Fransen

Na jarenlang in de ICT, vooral voor systeem-/database-beheer en technisch applicatiebeheer ERP-systemen, gewerkt te hebben ben ik in 2014 met Excel-leer gestart.

In mijn werk maakte ik veel gebruik van Excel en heb me daar in de loop der tijd verder in gespecialiseerd.

Bijna elk bedrijf, van groot tot ZZP’er, past spreadsheets toe in enorm veel situaties. De kennis echter om de mogelijkheden welke Excel biedt te benutten is vaak niet aanwezig.

Excel biedt zó veel mogelijkheden om uw werk te vereenvoudigen en te verbeteren. Daarom daag ik u graag uit om Excel écht te beleven! Samen, met Excel-leer.

Met vriendelijke groet,
Jan Fransen

Voorbeeld

Een klant (een printshop) wilde eenvoudiger, sneller èn beter de prijzen berekenen van te maken boekjes. Hier komen veel aspecten bij kijken zoals staffelprijzen, speciaal-papiertoeslag, aantal binnenpagina’s, omslag in evt andere papierkwaliteit, omslag in kleur en binnenpag in zwart/wit, etc. Mbv Excel in een spciaal gemaakt format kan dit binnen 90 seconden foutloos berekend worden! Een paar gegevens invullen en Excel doet het werk.

Microsoft excel icon
Menu